Big Bang Startup Challenge 2024’te sahne alacak 50 girişim

30.11.2024
2
Okuma Süresi: 12 dakika
A+
A-
Teknohaberim, teknoloji dünyasındaki en son gelişmeleri, yenilikleri ve trendleri takip etmek için kurulmuş bir platformdur. Amacımız, okuyucularımıza güvenilir ve güncel bilgi sunarak, teknolojiyle ilgili her türlü soruya yanıt vermektir.

İTÜ Çekirdek tarafından 13 yıldır düzenlenen Big Bang Startup Challenge kapsamında sahne alacak olan TOP 50 teşebbüs belirlendi.

İTÜ ARI Teknokent’in Kuluçka Merkezi İTÜ Çekirdek tarafından 13 yıldır düzenlenen Big Bang Startup Challenge kapsamında sahne alacak olan TOP 50 teşebbüs belirlendi.

18-19 Aralık 2024 tarihlerinde UNIQ İstanbul’da gerçekleştirilecek aktiflik, yerli ve küresel teşebbüslerin yatırımcılar, özel şirketler ve kamuoyuyla buluşmasını sağlayacak. Toplamda 50 teşebbüs, 7 farklı bölümde sunum yapacak.

Geçtiğimiz yıl 1,28 milyar liraya aşkın ödül, yatırım ve nakit dayanağı sağlanan Big Bang Startup Challenge’ta, bu yıl çok daha büyük bir kaynak yaratılması bekleniyor. 13 yılda 5 bin teknoloji teşebbüsünü destekleyen İTÜ Çekirdek, 1.900 girişimin şirketleşmesine katkı sağladı ve bu teşebbüslerin 12 bin bireye istihdam yaratmasına yardımcı oldu.

YAZI ARASI REKLAM ALANI

Ayrıca bu teşebbüslerin toplamda 280 milyon dolardan fazla yatırım aldığını da ekleyelim. Big Bang’in sunduğu ödül, yatırım ve nakit dayanağı, geçtiğimiz yıl 341 milyon lira iken, 2023 yılı sonunda bu sayı 3,5 kat artarak 1,28 milyar liraya ulaşmıştı. 2024 yılında bu meblağın daha da artması bekleniyor.

Big Bang Startup Challenge 2024’te sahne alacak 50 teşebbüs şöyle sıralanıyor:

Otomotiv ve Mobilite

BBA VTOL: Uzun menzilli ileri teknoloji insansız hava araçlarıyla sivil, lojistik ve sıhhat sektörlerinde inançlı, süratli ve yenilikçi tahliller sunuyor.

Cyberware: Farklı haberleşme protokollerini ve uzaktan yazılım güncelleme özelliklerini destekleyerek araç içi ve araç dışı haberleşme sınırlarını garanti altına alan, otomotiv odaklı bir siber güvenlik platformu olarak dikkat çekiyor.

Digiforming: İmaj sürece ile daima izleme yapan, makine öğrenmesiyle süreç bozulmalarını erken varsayım eden, ülkü pres parametrelerini hesaplayan ve kalite hatalarını önlemek için presi otonom olarak denetim eden bir üretim teknolojisi olarak biliniyor.

FIRE-STOPPER: Maden atıkları kullanarak, yeşil prosedürle yangın önleyici gereçler üretiyor.

Genoride: Elektrikli bisikletler için yenilikçi bir pedal takviye teknolojisi geliştirmekte ve bu teknolojinin entegre edildiği mikromobilite araçları geliştiriyor.

Infotainment Studio: Arabalarda müzik, sinema ve oyun keyfini artıran, 10 eşsiz işleviyle cümbüş tecrübesini zenginleştirirken, otomotiv ile Show business ortasında yeni iş modelleri yaratan inovatif bir bilgi-eğlence yazılımı olarak ön plana çıkıyor.

Pomeco: Atık nar kabuklarını ileri dönüştürerek; dokumacılık, otomotiv ve mobilya bölümlerinde kullanılabilecek bitki bazlı, deri alternatifi, güçlü bir biyo-malzeme sunuyor.

XZElectronics Automesh System: Otomatik eşleşme yapısına sahip, uzun menzilli ağ örgü yapısında, bilgi transferi ve denetim düzeneği olan, akıllı araç ve kent sistemi olarak biliniyor.

Enerji

Aylara Power Solutions: Alçak tansiyon (AG) şebekelerinde tansiyon düşüşü, artışı, harmonikler, faz dengesizliği ve reaktif güç tüketimi sorunlarını çözen güç elektroniği cihazları geliştirerek; elektrik dağıtım şirketlerine, endüstriyel tesislere ve hizmet sektörüne yönelik tahliller sunuyor.

Bluearf: Uzmanlığa, ön hesaplamalara ve karmaşık vazifelere gereksinim duymadan şirketlerin hesaplama, tahlil ve raporlama yapabilmesini sağlayan yapay zeka dayanaklı sürdürülebilirlik idare platformu olarak dikkat çekiyor.

Deepwise Teknoloji: Lokasyon bazlı çalışan güç şirketleri, telekom firmaları ve lokal yönetimler üzere kurumların alanlarının dijital ikizini oluşturmakta ve yapay zeka takviyeli algoritması ile yatırım ve arıza tahminlemesi yapıyor.

Exar: AR, VR ve XR teknolojilerini kullanarak sanal fabrika cinslerinden 3D eser konfigüratörlerine kadar geniş bir yelpazede endüstriyel tahliller sunmakta ve işletmelerin dijital dönüşümünü hızlandırıyor.

Inofa Teknoloji: Endüstriyel tesislerde, mevcut kameralara ek bir maliyet olmadan entegre olarak, yapay zekâ takviyeli imaj sürece teknolojisi ile anomali durumlarını tespit edip, taşınabilir geri bildirim ile raporluyor.

MIOTE: Endüstriyel elektrikli aygıtların arızalanmasını engelleyen yapay zeka takviyeli bakım asistanı olarak dikkat çekiyor.

SENSED AI: Yapay zeka ve uzaktan algılama teknolojileriyle binaların ve kritik altyapıların fizikî ve çevresel sıhhatini daima izleyerek, dünya genelinde inançlı ve sürdürülebilir ömür şartlarını herkes için erişilebilir hale getiriyor.

SmartIR: Objelerin ve insanların fizyolojik ve davranışsal tahlillerini yaparak güvenlik ve operasyonel verimlilik için derinlemesine içgörüler sunan yapay zeka teknolojileri geliştirmektedir.

ITU SEED

Bitloops: Figma dizaynlarını profesyonel, hassas React koduna dönüştüren ve görüntüleri, fontları ve tarzları otomatik olarak yöneten bir Frontend Yardımcısı olarak tanımlanıyor.

Fanera: Dünya çapındaki futbol hayranlarını etkileşimli, web3 takviyeli içerik ve para kazanma fırsatlarıyla bir ortaya getiriyor.

GiveMove: Fizikî engelli bireylerin erken yaşlardan itibaren hareket kabiliyetlerini artıran, özerkliklerini ve bağımsızlıklarını geliştiren tahliller üretiyor.

GreenFi: Bankalar ve işletmeler için ESG durum tespiti ve risk idaresine yönelik yapay zeka yazılımı olarak dikkat çekiyor.

TailorCast: E-ticaret için alıcıların gereksinimlerine ve bağlama nazaran şahsileştirilmiş eser sayfası listeleri oluşturmakta, web siteleri yahut taşınabilir uygulamalarda gerçek teklifi gerçek zamanlı olarak görüntülüyor.

Makine ve Yapay Zeka

Connected Wise: Akıllı trafik işaretleri ve düşük maliyetli araç içi aygıtlarıyla araçların, bağlı altyapı dışındaki seyahatlerinde, bağlantısı sürdüren imaj tabanlı teknolojiler sunuyor.

EasyPack AI: Depoların ve malların 3 boyutlu ortamda idaresini sağlayan teşebbüs, raf, palet ve araç yerleşimlerini yapay zeka ile optimize ediyor.

Optimimax: İmalat firmalarının eser tasarım süreçlerinde çevresel tesirleri varsayım ederek minimize etmelerine ve sürdürülebilir üretim gerçekleştirmelerine imkan tanıyan yapay zekâ dayanaklı bir eko tasarım yazılımı olarak dikkat çekiyor.

Plant Protection Robot: Otonom robotlarla ziyanlı mikroorganizmalarla savaşır, bitkiye kalkan oluşturur ve optimum büyümeyi gözlemliyor.

Remora: Yat, tekne ve gemilerin karaya çıkartılmadan su altında paklık, bakım ve raporlama operasyonlarını yapabilen insansız su altı robotlar üretiyor.

Reportql: SQL tabanlı ve yapay zeka takviyeli bir data görselleştirme aracı olarak dikkat çekiyor.

Rownd Precision: Sanayide profesyoneller tarafından kullanılabilen üretim tezgâhlarını herkesin ulaşabileceği ve çarçabuk kullanabileceği halde tasarlayıp geliştiriyor.

SKYMOD Teknoloji: Kurumsal şirketlere, inançlı ve özelleştirilebilir yapay zekâ çözümleri sunarak iş süreçlerini otomatikleştirme ve verimliliği artırıyor.

Yetenek ve Başarı

Elaves: 0-3 yaş ortası çocuklar için bilişsel gelişime uygun, çoklu lisan edinimini destekleyen ekransız akıllı oyuncaklar; ebeveynler için idare uygulaması geliştiriyor.

FlukerApp: Yapay zeka tabanlı bir yabancı lisan konuşma pratiği uygulaması olarak tanımlanıyor.

Kant Akademi: Şahsileştirilmiş ve erişilebilir imtihan hazırlığı sunan, özel araç kombinasyonuna sahip yapay zeka dayanaklı bir öğrenme platformu olarak biliniyor.

Meetgate: Adayların yetenek ve ahengini objektif olarak tespit ederek, şirketlerin en doğru adayı en kısa müddette bulmasını sağlayan yapay zeka dayanaklı aday değerlendirme platformu olarak dikkat çekiyor.

NepTune: Yapay zeka takviyeli, çocukların çeşitli enstrümanları eğlenceli ve etkileşimli bir halde öğrenmelerini sağlayan, oyunlaştırılmış müzik eğitim uygulaması olarak biliniyor.

Remote Tech Work: Şirketleri evvelden test edilmiş, üst seviye uzaktan geliştiricilerle buluşturan, yapay zeka ile işe alım ve yetenek idaresini kolaylaştırarak global performansı en üst seviyeye çıkaran pazar yeri platformu olma özelliği taşıyor.

Sorbil: Yapay zeka takviyeli şahsileştirilmiş tahsille, eğitim amaçlarına ulaşamayan kişilerin efektif bir halde öğrenmesini sağlıyor.

Wellbeing

Actinsports: Sportmenlerin performansını izlemek ve tahlil etmek için IoT tabanlı sensörler ve uygulamalar geliştiriyor.

Boly: Alanları keşfedip sportmenlerin bir ortaya geldiği, performansı takip ederken oynadıkça mükafatlar kazandıran ve spor tecrübesini dönüştüren bir taşınabilir uygulama olarak biliniyor.

Corpowid: Web siteleri herkes için erişilebilir hale getirerek, engelli bireylerin dijital dünyaya eşit erişimini sağlıyor.

Heppi: Klasik psikoterapi tekniklerini, geliştirdiği yapay zeka ve ileri teknoloji araçları ile birleştirerek danışanlar ve psikologlar için tesir oranı yüksek yenilikçi bir ruh sağlığı tahlili olarak dikkat çekiyor.

Omica: Biyoteknoloji alanında yenilikçi tahliller sunan ve yerli olarak geliştirilen hayvansız test platformları geliştiriyor.

Viseur AI: Sıhhat uzmanlarının radyoloji ve dijital patoloji alanında teşhis ve tedavi maksatlı kendi yapay zekâ eserlerini geliştirerek kendi iş ortamlarında kullanabileceği bir ekosistem (SaaS) sağlıyor.

E-Ticaret ve Platformlar

GlanceAI: Eser görsel yahut görüntülerinden süratlice 3D modeller oluşturan, web sitelerine interaktif 3D görüntüleyici ekleyerek kullanıcı tecrübesini zenginleştiren, yüksek kaliteli video ve görsel içerikler üreten platformu olarak dikkat çekiyor.

Kolaj: E-ticaret markaları ile görüntü içerik üreticilerini, yapay zekâ dayanaklı bir platformda bir ortaya getirerek süratli ve tesirli reklam görüntü içerikleri sunan bir pazar yeri olarak biliniyor.

Nativia Teknoloji: Hologram teknolojileri ve yapay zekâ tabanlı dijital insan çözümleriyle müşteri etkileşimini yine tanımlıyor.

Nodify Bilişim: Kurumların kendilerine mahsus iş süreçlerini kod yazmadan uyarlayarak operasyonlarını verimli bir biçimde dijitalleştirmelerini sağlayan, ERP ve CRM’ler ile kolaylıkla entegre edilebilen, süreç otomasyonu ve doküman idaresi platformu olarak biliniyor.

Omnitive: Kurumsal perakende şirketlerinin siparişe dair tüm süreçleri için yapay zekâ destekli otomasyon ve verimlilik tahlili olarak dikkat çekiyor.

Pushouse: E-ticaret firmalarına kâr ve sirkülasyon artırıcı tahliller sunan yeni kuşak bir pazarlama sistemi olarak tanımlanıyor.

Valufy: Yapay zekâ takviyeli ve tam otonom şirket değerleme ve skorlama hizmetleri ile yatırımcı ve teşebbüsçü ortasında online bir müzakere köprüsü kuruyor.

Waste Log: Dijital dönüşümle atık idaresini kolaylaştırmakta, şeffaflık ve faal takip imkanını bir ortaya getirerek atık süreçlerini optimize ediyor.

yazar avatarı
admin
Teknohaberim, teknoloji dünyasındaki en son gelişmeleri, yenilikleri ve trendleri takip etmek için kurulmuş bir platformdur. Amacımız, okuyucularımıza güvenilir ve güncel bilgi sunarak, teknolojiyle ilgili her türlü soruya yanıt vermektir.
REKLAM ALANI
Bir Yorum Yazın

Ziyaretçi Yorumları - 0 Yorum

Henüz yorum yapılmamış.