Optik çip teknolojisine odaklanan Akhetonics, 6 milyon euro yatırım aldı

15.12.2024
1
Okuma Süresi: 3 dakika
A+
A-
Teknohaberim, teknoloji dünyasındaki en son gelişmeleri, yenilikleri ve trendleri takip etmek için kurulmuş bir platformdur. Amacımız, okuyucularımıza güvenilir ve güncel bilgi sunarak, teknolojiyle ilgili her türlü soruya yanıt vermektir.

Akhetonics’in 6 milyon euroluk tohum yatırım tipi, Almanya merkezli yatırım firması Matterwave Ventures liderliğinde gerçekleşti.

Aynı sistemde dijital, analog ve kuantum hesaplamaları gerçekleştirebilen optik çip teknolojisi geliştiren Akhetonics, yatırım aldığını duyurdu. Akhetonics tarafından aktarılan bilgilere nazaran teşebbüs, 6 milyon euro tohum yatırım aldı. Akhetonics’in 6 milyon euroluk tohum yatırım tipi, Almanya merkezli yatırım firması Matterwave Ventures liderliğinde gerçekleşti.

Hatırlatmak gerekirse Akhetonics, 2023 yılının Haziran ayında Interface Capital liderliğinde 2,3 milyon euro yatırım almıştı. Alınan 6 milyon euroluk yeni yatırım ile birlikte Akhetonics teşebbüsünün bugüne kadar aldığı toplam yatırım 8 milyon euroyu aşmış oldu.

Akhetonics’ın aktardığı bilgilere nazaran alınan yatırım, şirketin takımını büyütmesi ve ticarileşme sürecini hızlandırması için kullanılacak.

YAZI ARASI REKLAM ALANI

2021 yılında Leonardo Del Bino ve Michael Kissner tarafından Berlin’de kurulan Akhetonics, dijital, analog ve kuantum hesaplamaları yapabilen optik çipler geliştiriyor. Akhetonics tarafından paylaşılan bilgilere nazaran şirket, geliştirdiği çip teknolojisinin sunucuların soğutma ve güç ihtiyaçlarını azaltırken uygulama gecikmesini de düşürme potansiyeline sahip olduğunu belirtiyor.

Akhetonics’i rakiplerinden ayıran en kıymetli ayrıntı ise dataları farklı bir formda işlemesi. Grafik kartları üzere standart işlemciler, dataları elektrik sinyalleri biçiminde temsil ediyor. Akhetonics ise verileri ışıkla temsil eden bir çip geliştiriyor. XPU ismi verilen bir optik hesaplama modülü ile çip geliştiren Akhetonics, bu modül ile birlikte çipin öbür bileşenleri ortasındaki data akışını koordine ediyor.

Akhetonics’in çipi, 90 nanometre ile 250 nanometre aralığındaki eski üretim teknolojileri kullanılarak üretilebiliyor. Bu da çipin nispeten daha düşük maliyetlerle üretilebileceği manasına geliyor. Akhetonics’in çipinin prototipleri ise 2025 yılında karşımıza çıkacak.

yazar avatarı
admin
Teknohaberim, teknoloji dünyasındaki en son gelişmeleri, yenilikleri ve trendleri takip etmek için kurulmuş bir platformdur. Amacımız, okuyucularımıza güvenilir ve güncel bilgi sunarak, teknolojiyle ilgili her türlü soruya yanıt vermektir.
REKLAM ALANI
Bir Yorum Yazın

Ziyaretçi Yorumları - 0 Yorum

Henüz yorum yapılmamış.